Thermostaat verwarming

Welltherm thermostaat verwarming

Met thermostaat bespaar je energie

thermostaat welltherm klein

De draadloze Welltherm thermostaten BPT 710 verzorgen de temperatuurregeling van elektrische verwarmingssystemen. Zowel geschikt voor nieuwbouw woningen als voor renovatie van bestaande gebouwen. De controle van infrarood verwarmingspanelen met behulp van deze draadloze thermostaat biedt maximaal gebruiksgemak zonder complexe bedrading en installatie werk.

Dit bespaart huiseigenaren een hoop geld en veel overlast tijdens het renovatie proces. Met de draadloze thermostaat BPT 710 kan je met gemak tot 9 ontvangers besturen. Je hebt de keuze tussen een inbouw (BPT 001), opbouw (BPT 002) of de stekker variant (BPT 003) als ontvanger. Bespaar direct op de energiekosten met een thermostaat verwarming.

Ik wil graag een gratis offerte ontvangen

Wat is een thermostaat?

Thermostatische regeling

Een thermostaat regeling zorgt voor een constante temperatuur in een ruimte. Het meet de actuele warmte, vergelijkt dit met de ingestelde voorkeurswarmte en geeft signalen door aan het infrarood verwarmingselement waarop het is aangesloten. Wanneer de temperatuur in de kamer de gewenste temperatuur heeft bereikt, slaat de infrarood verwarming uit. 

VRAAG EEN GRATIS OFFERTE AAN

INFRAROOD VERWARMING

welltherm infrarood paneel print infrarood verwarming foto

Infrarood verwarming thermostaat

Standaard is niet altijd bij de infrarood panelen een thermostaat inbegrepen. Het is aan te raden om altijd een goede plug-in thermostaat of een draadloze thermostaat erbij te kopen. Het is volgens richtlijnen van de EU dat je juist een thermostaat gebruikt, want dat is beter voor het milieu. 

Wij als mensen genieten van een constante warmte en zetten de kachel pas lager als het te warm wordt. Het is beter om de temperatuur iets eerder te verlagen, want dan bespaar je ook nog eens per graad lager een kleine 6 procent aan energie kosten. Met een thermostaat infrarood verwarming van Welltherm geniet je van zuinige en duurzame warmte. 

Kenmerken Welltherm thermostaat

– LCD achtergrondverlichting.
– 6 schakel momenten per dag.
– Eenvoudige en flexibele installatie zonder bedrading.
– Informatie over werkingstijden.
– Modes: Auto, Manu, Off, Vakantie.
– Kinderbeveiliging.
– Tot 9 ontvangers aansluitbaar per thermostaat.
– Automatische zomer- wintertijd omschakeling.
– Vorst beveiliging 3°C.
– Waarschuwing bij verzwakking batterij.
– Een maximum bereik van 35 meter.

welltherm infrarood paneel print

Maar liefst 5 jaar garantie

INFRAROOD panelen

welltherm infrarood paneel print foto

Assortiment thermostaten

Er zijn drie soorten thermostaten te verkrijgen; de plug-in thermostaat, wifi thermostaat en geïntegreerde thermostaat. 

Plug in thermostaat
De plug-in thermostaten zijn de meeste eenvoudige thermostaten. Steek de plug-in thermostaat in het stopcontact en je regelt de temperatuur van je infrarood verwarming. Nadeel is wel dat je het snoer naar het infrarood paneel ziet hangen. En dat je voor ieder paneel een plug-in thermostaat nodig hebt. Je bedient de temperatuur handmatig via de thermostaat.

Wifi digitale thermostaat
Je hangt de digitale wifi thermostaat op waar een goede ontvangst is. Vaak is de plek waar voorheen de thermostaat van de centrale verwarming hing, omdat je vanaf deze plek direct de elektriciteit kan aansluiten. Je regelt de ingestelde temperatuur via de ontvanger of via de app op je smartphone. 

Geïntegreerde thermostaat
De meest innovatieve oplossing is de geïntegreerde slimme thermostaten. Je regelt de temperatuur op het warmtepaneel, maar ook via de Smart Home App. Deze optie wordt het meest gebruikt bij plafond infrarood panelen en voor meerdere muurpanelen. Je kan namelijk meerdere panelen apart van elkaar bedienen. 

De verschillende thermostaten zijn geschikt voor alle soorten infrarood panleen, zoals krijtbord, spiegel, RAL kleur, foto en kunst. Maar ook voor infrarood verwarming bedrijven en hotyoga studio’s.

welltherm infrarood paneel print

Programma’s thermostaat verwarming

Op een Welltherm thermostaat verwarming zitten meerdere programma’s die stuk voor stuk handig zijn om te gebruiken. Het helpt je om energie te besparen waardoor de kosten voor verwarmen naar beneden gaan. 

7-dagen programma: Stel voor iedere dag van de week een individueel verwarmingsschema in met het 7-dagen programma. Met deze functie wordt de grootste energiebesparing behaalt. 

Detectie-functie: de functie helpt je ook veel energie te besparen. Als de deur of raam open staan, detecteert de thermostaat een flinke temperatuurdaling, waardoor de verwarming automatisch voor korte periode wordt uitgeschakeld. 

Vakantie modus: in de vakantiemodus warmt de infraroodverwarming slechts op tot een minimum temperatuur zodat leidingen niet bevriezen. Het perfecte alternatief in plaats van de verwarming uit te schakelen. 

Adaptieve start: een thermostaat leert met deze optionele functie en past zich aan naar jouw verwarmingsgedrag. De thermostaat weet wanneer hij de infrarood verwarming in- of uit moet schakelen om op de ingestelde tijd de gewenste temperatuur te bereiken. 

Black Bulb Sensor: deze functie is optioneel en wordt gebruikt om de stralingstemperatuur van verwarmingssystemen te meten in plaats van alleen de luchttemperatuur te meten. 

Bespaar energie met

belgie garage verwarming

Voorkom schimmel in vochtige ruimtes met thermostaat verwarming

De twee meest vochtige ruimtes in een woning zijn de badkamer en garage. Gebruik een thermostaat infraroodpaneel voor deze twee ruimtes. Infrarood panelen verwarmen niet de lucht, maar direct de objecten. Zoals muren, vloer en meubels. 

Doordat de muren opwarmen, onttrekt het vocht, werkt de isolatie beter in de wanden en bovenal gaat het schimmelvorming tegen. Schimmels gedijen goed in vochtige ruimtes. Niemand wil vieze stinkende zwarte vlekken in zijn badkamer, garage of andere ruimte. Bovendien zijn schimmels ook ongezond.

Door gebruik te maken van een infraroodverwarming met thermostaat bedien je eenvoudig de temperatuur in deze ruimtes, waardoor schimmels verdwijnen. Ook voor vakantiewoningen kan je eenvoudig op afstand de vorst beveiliging inschakelen. Voorkom schimmels met de thermostaat infrarood verwarming. 

Regel op afstand temperatuur in vakantie woning

Een infrarood thermostaat verwarming in je vakantie woning is ideaal. Door de geïntegreerde of wifi thermostaat regel je eenvoudig op afstand de temperatuur in het vakantiehuis. Je bent namelijk niet altijd aanwezig, waardoor het in het huisje koud en ook vochtig kan worden. Voorkom schimmelvorming door via de thermostaat de infrarood verwarming te bedienen. 

Geen vocht meer in je vakantie woning, dit is ook beter voor het onderhoud van je huisje. Zodra je op vakantie gaat en je de vakantiewoning bezoekt, wil je dat het lekker warm is als je aankomt. Op afstand zet je de infrarood panelen van te voren aan. Je arriveert dan in een heerlijke warme woning. En mocht het vriezen dan schakelt de vorst beveiligingsfunctie in. 

Infrarood verwarming is geurloos, zuinig en op afstand te bedienen.

badkamer-verwarming-spiegel-infrarood-paneel-infrarood-verwarming-handdoekdroger Welltherm

Tot wel 40% energie besparing

zuinige INFRAROOD VERWARMING