welltherm belgie logo

Infrarood panelen

Welltherm infrarood panelen voor iedere ruimte

Geschikt voor nieuwbouw en bestaande woningen

Welltherm infrarood panelen zijn stuk voor stuk uniek. De warmtepanelen zijn duurzaam, hittebestendig en gemaakt van gehard ESG-veiligheidsglas of metaal. Het LED frame is voor alle RAL-kleuren panelen geschikt, alsmede voor de spiegel verwarming. 

De LED kaders infrarood panelen kunnen desgewenst op ieder infrarood paneel worden toegepast. Jouw voorkeur beslist. Standaard wordt het infrarood paneel zonder frame geleverd.

Welltherm infrarood panelen zijn ideaal om op te hangen aan de muur of het plafond. De vele design mogelijkheden zijn subliem. Zoals een spiegel paneel in de badkamer een een krijtbord verwarming in de keuken. Tevens kunnen de panelen gepersonaliseerd worden met een kunst of een eigen foto afdruk. 

Vraag ons naar de mogelijkheden voor bij jou in huis of kantoor.

Ik wil graag een gratis offerte ontvangen

Snelle installatie infrarood verwarming

Bedien Welltherm infrarood verwarming via de thermostaat

De installatie en het gebruik van Welltherm infrarood verwarming is zeer eenvoudig. Alles wat je nodig hebt is een stopcontact. Voer gewoon de verwarmingstijden en de temperatuur in de thermostaat en klaar ben je. Al het andere wordt zelfstandig via de efficiënte draadloze thermostaten gecontroleerd.

VRAAG EEN GRATIS OFFERTE AAN

INFRAROOD VERWARMING

Waarom Welltherm

Bespaar op kosten

Welltherm infrarood panelen zijn geïnstalleerd in een mum van tijd en hebben een laag stroomverbruik.

Verwarm zuiver

De Welltherm infrarood panelen hebben geen onderhoud nodig en produceren geen CO².

Bespaar op ruimte

Infrarood panelen hebben geen extra brander nodig en nemen nauwelijks plaats in aan de muur of het plafond.

De vele voordelen van Welltherm infrarood verwarming

– Snelle montage
– Eenvoudige bediening
– Gezond
– Kwaliteit service
– Energie zuinig
– Eenvoudige installatie
– Uniek design
– 5 jaar garantie

De Duitse Welltherm infraroodpanelen zijn van de hoge kwaliteit. Het is een veilige verwarming voor mensen en dieren.

Maten en vermogen ir panelen

Afmetingen (mm) Vermogen (W) Spanning (V) Temperatuur max. (°C)
600 x 600 370 230 120
900 x 600 575 230 120
1200 x 600 780 230 120
1500 x 600 930 230 120
900 x 400 360 230 120
1200 x 400 490 230 120
1500 x 400 625 230 120

Standaard 5 jaar garantie

Kies voor Welltherm

De werking van infrarood panelen

Infrarood panelen werken anders dan een traditioneel convectie verwarming, waarbij de lucht wordt verwarmd. Door de warme lucht stroom krijg je het warm. De infrarood panelen werken volgens hetzelfde principe als de zon. Hoe de zon de aarde verwarmt, verwarmen infrarood paneel direct de objecten en mensen in de ruimte.

Doordat een infraroodpaneel niet de lucht verhit maar de objecten, zoals meubels, vloer en muren, is er geen luchtcirculatie. Dit brengt als voordeel mee dat er geen stofdeeltjes in de lucht zweven, waardoor het binnenklimaat beter is. Volwassenen en kinderen die last hebben van hun bronchiën hebben hier veel baat bij. 

Een ander voordeel is dat de vochtigheidsgraad zeer goed is. Je hebt geen last van een te droge lucht, wat je wel met een cv verwarming hebt. Daardoor ervaar je geen droge ogen, lippen en huid meer. 

De warmtepanelen werken middels directe stralingswarmte. De onschadelijke infrarode warmtestralen dringen de kamer binnen, net als de warme zonnestralen. Infrarood verwarming zendt daarnaast warmtegolven naar de objecten, die vervolgens de warmte lang vasthouden. Hierdoor kan je de kamer ventileren, zonder veel warmte verlies te hebben.

Bij goed geïsoleerde woningen en renovatie huizen is het belangrijk dat je de juiste positie van warmtepanelen kiest. Op deze manier profiteer je van de grote warmte verspreiding in de hele ruimte. 

De lange golf elektrische kachels weerkaatsen overal op. De hele ruimte wordt daardoor op een natuurlijke manier snel en aangenaam warm. Als jij je in het stralingsgebied van 3 à 4 meter bevindt, voel je van alle kanten de heerlijke directe warmte. Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met Welltherm België. 

Unieke verwarming technologie

Vakbekwaamheid en vele jaren ervaring in de ontwikkeling van infrarood verwarmingselementen onderscheiden Welltherm in de markt van infrarood verwarming. De ESHC (Entire Surface Heat Conductor) is een zeer doeltreffend verwarmingstechnologie die door Welltherm in Duitsland is ontwikkeld.

Dankzij de steeds vernieuwende technologie, de topkwaliteit van producten en grensverleggende visie voor de toekomst is Welltherm een sterke speler op het gebied van zuinige elektrische verwarming met infrarood panelen.

Deze verwarmingstechnologie wordt alleen in Welltherm infrarood warmtepanelen gebruikt. De technologie draagt bij aan de verwarming van het oppervlak van de Welltherm infrarood panelen. Dankzij de ESHC is meer dan 70% van het infrarood paneel bedekt door warmtegeleiders. Dit garandeert de sublieme warmteoverdracht en de hoge efficiëntie. 

Het ESHC- verwarmingselement zit in het midden van een infrarood verwarmingspaneel. Aan de voor- en achterzijde wordt dit verwarmingselement afgesloten door thermische resistente siliconen isolatie. Daardoor profiteer je van een optimale warmtestraling aan de voorkant van het warmtepaneel. 

Dankzij de Welltherm ESHC-technologie kan je tot wel 40% besparen op de stookkosten ten opzichte van conventionele verwarmingssystemen. Met infrarood panelen verwarm je duurzaam en zuinig jouw woning of kamer. Verkrijgbaar in diverse vermogens startend variërend van 370 watt, 700 watt tot bijna 1000 watt. 

Welltherm infrarood panelen zijn uniek en geven een heerlijk warmte. Sluit de panelen aan op de thermostaat waarmee je maar liefst 9 warmtepanelen los van elkaar aanstuurt. Ook op afstand via de app op je mobiele telefoon. 

 

Unieke Welltherm ESHC-technologie

Bespaar tot 40% op de stookkosten

Badkamer infrarood panelen

In de badkamer komen onze infrarood panelen zeer goed tot hun recht. Door de korte opwarmtijd van 8 tot 15 minuten heb je snel de ruimte verwarmt en dat is wat je wilt in de badkamer. Doordat de Welltherm infrarood panelen de IP45-klasse hebben, zijn ze spatwaterdicht en dus veilig te gebruiken in vochtige ruimtes. 

Een veel geziene combinatie in de badkamer is een spiegel infrarood verwarming en handdoekdroger. Met een spiegel infraroodpaneel heb je nooit meer last van een beslagen spiegel. Met de handdoekdroger aan de muur profiteer je van een warme badkamer en altijd droge handdoeken. De infrarood verwarming is gemaakt van metaal of verhard glas. 

Een groot voordeel van badkamer verwarming met infraroodpanelen is dat de muren ook warm worden en de vochtigheidsgraad op niveau blijft. Doordat de muren warm worden verdwijnen schimmels. Gezonde warmte in de badkamer. 

Infrarood verwarming woonkamer

Bij een mooi ingerichte woonkamer hoort ook een stijlvolle verwarming. Dankzij de design infrarood panelen hoef je niet meer tegen ouderwetse radiatoren in de woonkamer aan te kijken. Infrarood paneel is slechts 2 tot 3 cm dit en zijn daardoor ruimte besparend. Je installeert het paneel aan de wand of plafond. 

In de woonkamer is een plafondpaneel ideaal vanwege de grote warmte verspreiding. Verkrijgbaar als RAL infrarood verwarming in iedere gewenste kleur die je wilt. Kies voor de muur een infrarood verwarming Stone Art uitvoering, welke een marmeren look heeft. Of personaliseer de infrarood verwarming met persoonlijke foto. Ook kan je kiezen voor een schilderij aan de muur met de infrarood verwarming kunst.

Kinderkamer verwarming

De kinderkamer kan je prachtig aankleden met een de Welltherm verwarmingspanelen.Bijvoorbeeld met een beeld infraroodpaneel. Hierop kun je iedere gewenste foto laten afdrukken, zoals Mickey Mouse of een stoeren Formule 1 auto voor de kinderkamer van je zoon. .

Een krijtbord infrarood verwarming is ook een goede keuzen. Net zoals een schoolbord beschrijf je het krijtbord paneel met echt krijt. Na gebruik veeg je het warmtepaneel eenvoudig schoon met een vochtige doek. Infrarood panelen in de kinderkamer zijn veilig. Ze zijn voorzien van meerdere overhitting sensoren en hebben geen scherpe randen of punten. 

Gezonde infrarood straling

Doordat een infrarood panelen niet de lucht verwarmen, maar direct de objecten en mensen, is er ook geen luchtcirculatie. Dit heeft als voordeel dat er ook geen bacteriën en stofdeeltje in de lucht zweven. Mensen met astma of allergieën hebben hier veel baat bij. Doordat de lucht niet uitdroogt blijft de luchtvochtigheid op het juiste niveau. 

Infrarood stralen raken je huid, maar dringen niet naar binnen. De warme intense stralen hebben een ontspannende werking op ons lichaam. Bovendien verlicht het gewrichtspijnen en stimuleert de warmte de bloeddoorstroming. Mensen met reuma klachten hebben hier veel profijt bij. Vergelijkbaar met infrarood warmte therapie. 

 

ONBEPERKTE MOGELIJKHEDEN

MAAK JE HUIS MOOI WARM