Infrarood verwarming

print-art-welltherm-002

Welltherm infrarood verwarming

Welltherm

Welltherm infrarood verwarming werkt op elektriciteit, waarbij de energie wordt omgezet in warme infrarood stralen. Deze moderne manier van verwarmen is zuinig en duurzaam. Gebruik altijd groene stroom zodat je 100% CO2 neutraal bent. De infrarood stralen warmen de meubels, vloer, muren en mensen op. De objecten houden de warmte vast. 

De infrarood straling weerkaatst werkelijk op bijna alles. Indien jij je in het stralingsgebied van 3 à 4 meter bevindt, voel je de aangename warmte van alle kanten. De stralen raken je huid, maar dringen niet diep naar binnen. Dit geeft een warm gevoel. Bovendien zijn infrarood stralen gezond, het ontspant spieren en verbetert de bloed doorstroming. 

Ik wil graag een gratis offerte ontvangen

Infrarood design panelen

Welltherm

De Welltherm infrarood panelen zijn onmisbaar en een aanwinst voor iedere woning. De vele designs zijn prachtig. Zoals een infrarood spiegel verwarming in de badkamer of een gepersonaliseerde foto in de woonkamer.

Laat je fantasie de vrije loop, want met infrarood design panelen zijn er geen grenzen. 

VRAAG EEN GRATIS OFFERTE AAN

INFRAROOD VERWARMING

Welltherm badkamer verwarming spiegel infrarood paneel infrarood verwarming handdoekdroger 15

Gezonde infrarood warmte

Een traditionele verwarming warmt de lucht op waarbij deze door de kamer circuleert. Het nadeel hiervan is dat warme lucht eerst stijgt, voordat het beneden in het zitgedeelte is ben je een tijd verder en ook veel verspilde energie verder. Infrarood verwarming is binnen 5 tot 12 minuten op volledige sterkte, afhankelijk van het materiaal en vermogen. 

Je geniet daardoor vrijwel direct van de gezonde warmte. Er is geen luchtcirculatie, waardoor er ook geen stofdeeltjes en bacteriën door de lucht zweven. Daarnaast droogt de lucht niet uit. Geen last meer van droge ogen of huid. Bovendien hebben de warme stralen een therapeutische werking op ons lichaam. Vooral astma- en reumapatiënten hebben veel baat bij infraroodverwarming. 

Wand infrarood verwarming

De Welltherm panelen kan je installeren aan de wand of het plafond. De infrarood verwarming zijn in vele designs verkrijgbaar, zodat er altijd wel een warmtepaneel bij zit die bij jou in de smaak valt. Gebruik de verwarming als decoratief item of kies voor subtiel waarmee het paneel opgaat in het interieur. 

Welltherm wandverwarming bereikt dankzij de infrarood-technologie, een uniform oppervlakte temperatuur tot 120 °C, waardoor de warmte gelijkmatig overal wordt verdeeld, zelfs in grote kamers. De warmtebron van Welltherm infraroodverwarming is gemaakt van hoge kwaliteit silicone verwarming. 

welltherm infrarood paneel print kunst

Plafond infrarood panelen

Voor de woonkamer adviseren wij altijd een plafond paneel te gebruiken, in verband met de grote warmte verspreiding. Bovendien komen de stralen van bovenaf, waardoor ook de vloer gelijk wordt opgewarmd. Je hebt daardoor geen vloerverwarming meer nodig. De plafond ir panelen bereiken een hogere temperatuur tot 150 °C. 

Uit veiligheidsoogpunt mogen de plafond infrarood panelen niet aan de wand gemonteerd worden. De wandpanelen zijn speciaal gemaakt dat ze aanraak veilig zijn. De installatie van een plafond infraroodpaneel is eenvoudig dankzij de montage beugel en de installatie kit. Ook verkrijgbaar met led verlichting. Het beste kan je de montage met twee personen doen. Uiteraard kan je ook onze vakkundige installatie dienst inschakelen. 

In alle RAL kleuren verkrijgbaar

kies voor INFRAROOD VERWARMING

welltherm infrarood paneel print contact

Duurzame verwarming infrarood

Een innovatief verwarmingssysteem, met uitstekende toekomstperspectieven, combineert ecologische en economische vereisten. Want alleen als de omgeving wordt beschermd en duurzaam wordt afgehandeld met de hulpbron energie profiteer je met ir panelen van een laag verbruik. Duurzame verwarmingen die geen fossiele brandstoffen gebruiken zijn de warmtepomp of infrarood verwarming

Bij een warmtepomp is de technische inspanning voor de bouw en het voortdurende technische onderhoud enorm. Als de aanschaf- en de installatiekosten voor een warmtepomp worden gecombineerd, kom je al snel uit op een investering van 20 tot 25 duizend euro voor een nieuwbouw woning met een woonoppervlak van 120 m2. 

Ter vergelijking, een infraroodverwarming voor 120 m2 woonoppervlak kost slechts een derde, je komt dan uit op een investering van 7 duizend euros. Het prijsvoordeel is voor de infrarood verwarming, zelfs met inbegrip van alle bedrijfskosten gedurende 25 jaar. 

Iedereen die vervolgens elektriciteit van 100% hernieuwbare energie gebruikt om op te warmen, heeft uiteindelijk zelfs gekozen voor het meest milieuvriendelijke verwarmingssysteem. Voorwaarde hiervoor is het gebruik van bijzonder efficiënte infrarood panelen met een hoge stralingsfactor van Welltherm. 

welltherm infrarood paneel print foto

Innovatieve technologie Welltherm verwarming

De markt voor infrarood verwarming biedt een enorm scala aan fabrikanten, maten en uitvoeringen. In de regel kan de consument alleen product vergelijkingen maken tussen fabrikanten via het energieverbruik en de afmetingen. Helaas is dit volledig ontoereikend en zegt eigenlijk weinig tot niets over de efficiëntie van infrarood panelen. 

Verbruiks- en comfortfactoren zoals verwarmingstijd, maximale temperatuur en elektromagnetische compatibiliteit zijn veel belangrijker. Van de meeste fabrikanten krijg je te weinig of geen informatie. Dit maakt de aankoopbeslissing aanzienlijk moeilijker. 

Bij Welltherm voelen we ons verantwoordelijk voor onze omgeving en onze klanten. Met deze motivatie hebben we de ESHC-technologie ontwikkeld, die de basis vormt van elk Welltherm infrarood paneel. Dit zorgt voor een onvergelijkbare efficiëntie. 

De zeer korte opwarmtijd van de ESHC-technologie garandeert een snelle en aangename verwarming in de woonkamer. Vooral in badkamers met alleen een tijdelijke warmtevraag loont een snel verwarmingssysteem door een energiebesparende, korte opwarmtijd. Met de slimme draadloze Welltherm thermostaat met adaptieve regeling bereik je een ongekend verwarmingscomfort met minimaal energie verbruik. 

Welltherm is de toekomst van verwarmen

iedereen stapt over op elektriciteit

Welltherm print-art ral kleur infrarood verwarming

Voordelen van infrarood verwarming

– Gezonde warmte, stralingswarmte vergelijkbaar met de zon.
– Een breed scala aan prachtige ontwerpen die perfect in je huis passen.
– Gemakkelijk te gebruiken en schoon te houden.
– Optimale energie besparing zeker in combinatie met zonnepanelen.
– Geen extra onderhoudskosten.
– Droge en schimmel vrije muren.
– De stralingswarmte wervelt geen stof op, schoon klimaat. 
– Onafhankelijk van fossiele brandstoffen.
– CO2-neutraal met eco- en zonne-energie.
– Voor residentiële en commerciële ruimtes, ook ideaal voor inbouw achteraf.
– Infrarood verwarming is goedkoop.
– Panelen ir verwarming zijn makkelijk te installeren.
– Smart home app.
– Op afstand temperatuur regelen en instellen.

Diverse toepassingen van infraroodverwarming

De infraroodverwarming Welltherm is geschikt voor het verwarmen van diverse toepassingen. Een infrarood verwarming kan je toepassen in woningbouw, utilitair gebouwen en industriële panden. Denk hierbij aan een loods of magazijn. 

Voor woningen en utilitaire gebouwen wordt gebruikt gemaakt van de lange golf infrarood straling. Ruimtes zoals woonkamer, badkamer en slaapkamer zijn snel warm. Zowel geschikt voor nieuwbouw als bestaande woningen. Een verwarming werkt uiteraard het best bij een goed geïsoleerde woning, maar met infrarood verwarming heb je geen last van luchtcirculatie. 

Daardoor is Welltherm infraroodpaneel uitermate geschikt voor renovatie huizen. Omdat niet de lucht wordt verwarmd, maar de objecten waait de wind niet naar buiten zodra je een raam openzet voor ventilatie. Dit is hetzelfde als met minder goed geïsoleerde woningen.

De industriële en terras heaters maakt gebruik van de korte golven infrarood. De infrarood straling is krachtiger en geeft vaak een rood licht af. Geschikt voor ruimtes zoals loodsen, magazijn, garages en buiten terrassen. 

welltherm infrarood paneel print

Tot wel 40% energie besparing

zuinige INFRAROOD VERWARMING