welltherm belgie logo

Infrarood verwarming

Welltherm infrarood verwarming

Welltherm staat voor hoge Duitse kwaliteit

In tegenstelling tot een convectie kachel, verwarm je met de elektrische infrarood verwarming geen lucht op. Een infrarood paneel straalt een frequentie uit van 10.0000 Nm. Deze straling kan je vergelijken met zonnestraling. De zon warmt ook geen lucht op, maar enkel de objecten die zich op aarde bevinden.

De Welltherm infrarood verwarming warmt de objecten in de ruimte op, zoals tafel, stoelen, muur, plafond, vloer. Deze verwarmen als laatste de omgevingslucht op. Het grote voordeel is dat geen luchtcirculatie en stofverplaatsing plaatsvindt. Dit geeft een aangenaam warmtegevoel dat je enkel terug kan vinden in de zonnewarmte.

Met ir panelen wordt de hele ruimte binnen het stralingsgebied gelijkmatig verwarmd. Via de draadloze thermostaat regel je eenvoudig de gewenste temperatuur.

Ik wil graag een gratis offerte ontvangen

Design infraroodpanelen

Welltherm infrarood panelen

Welltherm infraroodpanelen zijn onmiskenbaar, een aangename aanwinst voor iedere woning. Van spiegel infrarood verwarming in de badkamer tot schilderij verwarming met een Monet motief in de woonkamer. Jouw fantasie kent geen grenzen, met de design infrarood verwarming kunst van Welltherm. De elektrische verwarming van nu en de toekomst.

VRAAG EEN GRATIS OFFERTE AAN

INFRAROOD VERWARMING

De werking van infrarood verwarming

Welltherm infrarood verwarming werkt middels elektriciteit, waarbij de energie wordt omgezet in warme infrarood c-straling. De straling is te vergelijken met de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijke uv-straling. De infrarood stralen de vaste objecten op, zoals muur, vloer en meubels, welke de warmte lang vasthouden.

Bovendien weerkaatst de stralen op de objecten, waardoor je van alle kanten de aangename warmte voelt als jij je in het stralingsgebied va 3 tot 4 meter bevindt. Deze moderne manier van verwarmen is zuinig en duurzaam. Gebruik altijd groene stroom zodat je 100% CO2 neutraal bent.

Welltherm is veel meer dan alleen een infrarood wandverwarming

Je bepaalt zelf of je jouw infrarood wandverwarming gebruikt als een decoratief item of subtiel wil integreren in het kamer design. Naast de vele ontwerp eigenschappen is de verwarming zelf onovertroffen. Je verwarmt met elektriciteit, maar verwarming met infrarood panelen van Welltherm heeft vele voordelen ten opzichte van alternatieve verwarming methoden. Effectiever dan met infrarood panelen kun je energie niet gebruiken.

Welltherm muur verwarming bereikt dankzij de infrarood-technologie, een uniform oppervlakte temperatuur tot 120°C, waardoor de warmte gelijkmatig verdeeld wordt overal, zelfs in grote kamers. De warmtebron van Welltherm infrarood verwarming is gemaakt van hoge kwaliteit silicone verwarming.

Thermische capaciteit

De hoge thermische capaciteit (tot 230°C) en de levensduur van de warmtebron kan aanzienlijke voordelen bieden, meer dan het vaak gebruikte carbon of polyester materiaal. De kleuren en motieven van Welltherm muurverwarming worden ingebrand in het glas. Daardoor krijgen de kleuren en motieven een unieke dieptewerking. De oppervlakken zijn UV-bestendig en krasvast. 

Welltherm infrarood panelen kunnen overal worden geïnstalleerd en meegenomen worden bij een verhuizing. Deze flexibele verwarmingssystemen kunnen eenvoudig en goedkoop in hun toepassingsgebied gebruikt worden.

Toepassingen infrarood verwarming

Of je nu een huurder of eigenaar bent, met een Welltherm infrarood verwarming verwarm je slim en effectief. Door het lage gewicht kunnen de Welltherm infrarood panelen in elke kamer, ongeacht het gebruik, gemonteerd worden aan plafonds of wanden. 

Infrarood verwarming kan je installeren op zowel gipsplaat, metselwerk, hout of beton. Aangezien je zelf bepaalt hoe jouw Welltherm panelen er uit zien, passen ze naadloos in jouw persoonlijke woonconcept. Infrarood verwarming Stone Art of een gekleurde RAL infrarood verwarming. Indien je ooit gaat verhuizen is dat geen probleem, dan neem je de infrarood panelen gewoon mee.

Standaard 5 jaar garantie

Kies voor Welltherm

Duurzame warmte

Een innovatief verwarmingssysteem, met uitstekende toekomstperspectieven, combineert ecologische en economische vereisten. Want alleen als de omgeving wordt beschermd en duurzaam wordt afgehandeld met de hulpbron energie profiteer je met infrarood verwarming van een laag verbruik. Duurzame kachels die geen fossiele brandstoffen gebruiken zijn de warmtepomp of infrarood verwarming. 

Bij een warmtepomp is de technische inspanning voor de bouw en het voortdurende technische onderhoud hoog. Wanneer je de aankoop- en montagekosten voor een warmtepomp bij elkaar optelt, kom je al snel uit op een investering van 20 tot 25 duizend euro voor een nieuwbouw woning met een woonoppervlak van 120 m2. 

Ter vergelijking, een infrarood verwarming voor 120 m2 woonoppervlak kost slechts één derde, je komt uit op een investering van slechts 7 duizend euros. Het prijsvoordeel is voor de infrarood verwarming, zelfs met inbegrip van alle bedrijfskosten gedurende 25 jaar. Daarbij zeggende dat de levensduur van een infraroodverwarming 25-35 jaar is. 

Kies altijd voor elektriciteit welke 100% is opgewekt uit hernieuwbare energiebronnen. Je kies dan voor de meest milieuvriendelijke verwarming. Voorwaarde hiervoor is het gebruik van bijzonder efficiënte infrarood panelen met een hoge stralingsfactor van Welltherm. 

Infrarood verwarming voordelen

De infrarood verwarming van Welltherm kent vele voordelen. Zoals zuinig in verbruik, vele design mogelijkheden en geen onderhoudskosten. 

De infrarood verwarming voordelen op een rij:

– Gezonde stralingswarmte, te vergelijken met de zonnestralen (zonder uv).
– Groot assortiment aan design mogelijkheden.
Infrarood verwarming met persoonlijke foto afdruk.
Krijtbord infrarood verwarming welke je met echt krijt beschrijft. 
– Eenvoudige installatie.
– Hoge efficiëntie met ESHC technologie
– Bespaar tot 40% op de stookkosten
– Eenvoudig schoon te maken met vochtige doek.
– Geen CO2 uitstoot in combinatie met groene energie.
– Geen extra onderhoudskosten.
– Droge en schimmel vrije muren.
– Geen luchtcirculatie, schoon binnenklimaat.
– Onafhankelijk van fossiele brandstoffen.
– CO2-neutraal met eco- en zonne-energie.
– Voor residentiële en commerciële ruimtes, ook ideaal voor inbouw achteraf.
– Infrarood verwarming is goedkoop.
– Panelen ir verwarming zijn makkelijk te installeren.
– De thermostaten verwarming bedien je via de Smart home app.

Welltherm is de duurzame verwarming

Kies voor infrarood panelen

Infrarood verwarming gebruik

De Welltherm infrarood verwarming is geschikt voor het verwarmen van diverse ruimtes en zones. De infrarood warmtepanelen worden toegepast in woningbouw, utilitaire bouw en industriële omgevingen. Denk hierbij aan loodsen, bedrijfshallen en garages.

Voor woningen en utilitaire gebouwen wordt gebruikt gemaakt van de lange golf infrarood straling. Geschikt voor nieuwbouw als renovatie woningen. De Welltherm infrarood verwarming wordt ook toegepast in kritieke omgevingen, zoals operatiekamers en ziekenhuizen. Alsmede in scholen, horeca, kantoren, hotyoga studio’s en infrarood verwarming voor bedrijven.

De meeste industriële panden, zoals magazijnen of loodsen, zijn niet goed geïsoleerd. Indien je deze ruimte verwarmt met hete lucht, verdwijnt deze snel naar buiten. Welltherm levert speciale korte golf infrarood stralers welke niet gevoelig zijn voor tocht of wind. Zeer geschikt voor het verwarmen van grote hallen, garage en schuur.

Waarom kiezen voor Welltherm?

Deze vraag is eenvoudig te beantwoorden. Je kiest voor Welltherm omdat deze verwarming energiezuinig en duurzaam in verbruik is. Het is van hoogstaande Duitse kwaliteit.

Kostenbesparend
Welltherm infrarood panelen hebben een laag stroomverbruik en geen onderhoudskosten. Bovendien is de installatie eenvoudig en snel dankzij de meegeleverde installatie beugel. 

Duurzame verwarming
De Welltherm infrarood verwarming heeft geen onderhoudskosten en heeft in combinatie met groene stroom geen CO2 uitstoot. 

Ruimte besparend
Dankzij het slanke ontwerp van 2 tot 3 cm zijn de infraroodpanelen ruimte besparend. Ze passen daardoor op iedere vrije wand en plafond. 

Hoge kwaliteit
Welltherm infrarood panelen zijn van hoge kwaliteit en beschikken over vele keurmerken, zoals Made in Germany, TÜV en VDE. Dit levert een hoog rendement.

Unieke Welltherm ESHC-technologie

Bespaar tot 40% op de stookkosten